2021. november
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

A LEXION 700 az év kombájnja

A zsűri külön kiemelte a gép technikai újdonságait, mint a 4D tisztítórendszert és az automatikus anyagáram-felügyeletet, melyek mindegyike az Agritechnica-n DLG ezüstérmet is kaptak.

Ez a cím kombájnkategóriában ismét Európa vezető kombájngyártójához került. Az év gépe címet évente adják oda, felváltva a Németországban rendezett Agritechnica, illetve a Franciaországban rendezett SIMA kiállításokon. Nyolc európai ország 19 technikai szerkesztőjéből álló zsűri tagjai ítélik meg, hogy kinek is jár a díj. A mezőgazdasági innovációk összesen 16 különböző kategóriában kapnak díjat.

Kombájnkategóriában a CLAAS idén újra elnyerte ezt a címet. A „Maschine des Jahres 2015” díjat ugyanis a 2015-ben rendezett SIMA kiállításon a CLAAS TUCANO kapta. Most viszont a 2016-os év gépe díjat az új LEXION 700 sorozatnak sikerült elhoznia.

Claas-Lexion-700-660x496

A 4D tisztítórendszer dombos területeken történő betakarításra lett kifejlesztve – azzal a céllal, hogy minél egyenletesebben terüljön el a termés a gyűjtőasztalon, az előkészítő asztalon és a rostán, nem csak keresztirányú dőlés, hanem lejtőnek felfelé és lefelé egyaránt.

A 4D tisztítás a lejtőfüggő rotortakaró lemezvezérlésből és az automatikus szelelővezérlés komponenséből tevődik össze. Amennyiben a partner kéri a 4D felszereltséget a gépbe, úgy egy kiegészítő harmadik pár rotortakaró lemezt kap. Ezen rotortakaró lemezek vezérlése a gép kereszt- és hosszirányú dőlésének függvényében történnek, csakúgy, mint a leválasztás és a tisztítás aktuális terhelése esetében. A lejtésnek megfelelő oldal rotortakaró lemez szegmensei automatikusan nyílnak, illetve zárnak.

A kritikus terhelés korai észlelésére a CLAAS az új 700-as LEXION számára egy automatikus anyagáramfelügyelő rendszert fejlesztett ki. Ennek során a rendszer megfigyeli a motor, az APS cséplőrendszer és a ROTO PLUS másodlagos leválasztás fordulatszámait és összehasonlítja. Amint fennáll a túlterhelés veszélye, a ferdefelhordót, a vágóasztalt és az ürítést a rendszer automatikusan leállítja, így kerülve el, hogy a gép kiessen a termelésből.

„CLAAS a betakarítás terén vezető szerepet tölt be Európában. Ez a díj az egész LEXION csapat munkáját dicséri, továbbá ösztönzi is egyben” – örömmel mondja Klaus Schäfer, a CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH kombájnokért felelős termékmenedzsere.

Forrás: http://www.agroinform.com/

Foto: https://www.pressandjournal.co.uk/

Translate:
Find us on Facebook